A kézírás és én

Mit csinálok a kézírásokkal? Hát..... -keresek, keresek, kutatok bennük valamit. Addig nem nyugszom, amíg meg nem találom. Vannak olyan kézírások, amikre ránézek, s egyből jön velem szembe készítőjének mozgató rugója, akár több is. 

Mindenem a kinézetem! De miért?
Mindenem a kinézetem! De miért?
Számomra túlságosan fontos a státusz
Számomra túlságosan fontos a státusz
Mindenáron elérem amit a fejembe veszek
Mindenáron elérem amit a fejembe veszek

Vannak olyan írások, amiket órákon át vizsgálni kell mire, megtalálom benne a leglényegesebb momentumot vagy momentumokat. Keresem azt az egy, - két, - max három tulajdonságot a kézírásokban, amikre a tulajdonos ráépítette az egész életét, mindezt úgy, hogy nem is biztos, hogy tud róla. Ezek mindennap jelen vannak, ott a személyiségében. Szakadatlanul működnek. Csendben irányítják a gazdát, befolyásolják létét, teszik mindezt úgy, hogy a hordozója mit sem sejt erről. 

Hosszú évek óta az a tapasztalatom, hogy minden embernek van maximum három olyan nagyon mélyen gyökeret vert alap tulajdonsága, ha úgy tetszik személyiségvonása, ami minden pillanatát, döntését, véleményét, és úgy egyáltalán az élethez való hozzáállását, lelkét irányítja, befolyásolja, megszabja. Kinek - mi. Van, aki bután makacs, vannak, aki túl büszkék, szerények, kreatívak, optimisták, dacosak, károsan zárkózottak, túlságosan nyitottak...stb. A repertoár - felhozatala bőséges. Van mit keresni, kutatni és van mit megtalálni.

Amikor még elkezdtem ügyfeleim kézírásait elemezni, azt vallottam, hogy tulajdonképpen nem szükséges a jelenlétük ahhoz, hogy jó minőségű eredmény szülessen. Elég a kézírásukat látni. Változik a világ. Ma már nem elég ennyi az embereknek, nem elég csak tudniuk magukról a dolgaikat. Igénylik a "kezdjünk ezzel valamit" elvet, cselekvést. Igénylik a beszélgetést, a személyes találkozást. Én is igénylem. Sőt, azt gondolom, hogy nagyon is szükségszerű. Természetesen, akinek jobb, ha személyes találkozás nélkül ismerem meg Őt a kézírása által, azt megértem és tiszteletben is tartom. Ez a módszer továbbra is megoldható és eredményes is. Minden megbeszélés kérdése. Elmondják az óhajt - sóhajt és kezdünk azzal valamit. A lényeg, hogy így vagy úgy de a lehető legtökéletesebb eredmény szülessen meg a végén.

 Mi vár Rád? Mit kapsz? Mi a dolgod? Itt megtalálod: Módszerem