A nyitott "a" betűk világa...

2020.01.02

Az oválok, így az "a" betűk is, én-kép (mit jelent? -itt megtudod) betűk. Ha az ovál zárt az arra utal, hogy az írója is zárkózott, az "én" zártságát jelenti. de mit jelenthet ha nyitott? A tanult írásunkban (Tanult (sztenderd, normaírás) betűformák) az "a" betűk zártak. Ettől, a normában előírt formától, felnőtt korunkra igencsak eltérően írjuk ezeket a betűket (is). A legszembetűnőbb jelenség, ha valahol, az amúgy zárt formát nyitva hagyjuk. Ilyenkor vonalhiány látható. Nem mindegy a mérték sem, vagyis, hogy mennyire nyitottak azok a leírt betűk.

Jobbra fent kismértékben nyitott "a" betűk gazdái

elmondhatják magukról, hogy spontán, természetes mértékben nyitottak a közösségre és a jövő, akár bizonytalan dolgaira.

Ha azonban erősen nagymértékben nyitott jobbra fent az "a" betű, írójáról tudni lehet, hogy nagymértékben nyitott a közösségre. Nagy mennyiségű információt képes befogadni. Jó a kommunikációs készsége. Előfordul, hogy a feszültségét letudja vezetni azzal, hogy saját érzését, véleményét megosztja másokkal. Neki ez nem jelent gondot. Akármennyire is nyitott mindenképpen jelen van a személyiségében a közlékenység, információt ad, és fogadja is azokat. Törekszik a nyíltságra és az őszinteségre. Rendelkezik alkotóerővel, lendülettel. Akár az üzleti, politikai élet is érdekelheti. Kellő mértékű vágy a tudományos, racionális intellektuális tevékenység felé. Az önérvényesítés fontos számára. Emberünk nyílt, önmagát vállaló. Ha szinte már túlméretezett az "a" betű nyitottsága, akkor írójának a titkainkat ne mondjuk el, mert előfordulhat, hogy kifecsegi azokat. Főleg ha az ékezetek vagy az áthúzások is hiányoznak, akkor a rábízott bizalmas információkat is elmondja másoknak. Az is elképzelhető, hogy túl hiszékeny illetővel állunk szembe, aki szó szerint veszi a másoktól hallott dolgokat. 

Egy jel nem jel! Kérlek, ezt vedd figyelembe amikor elemzel valakit az itt olvasottak alapján. Mit is jelent ez pontosan? Itt megtudod: "Egy jel nem jel"