A nyitott "a" betűk világa...

2020.01.02

Az oválok, így az "a" betűk is, én-kép (mit jelent? -itt megtudod) betűk. Ha az ovál zárt az arra utal, hogy az írója is zárkózott, az "én" zártságát jelenti. de mit jelenthet ha nyitott? A tanult írásunkban (Tanult (sztenderd, normaírás) betűformák) az "a" betűk zártak. Ettől, a normában előírt formától, felnőtt korunkra igencsak eltérően írjuk ezeket a betűket (is). A legszembetűnőbb jelenség, ha valahol, az amúgy zárt formát nyitva hagyjuk. Ilyenkor vonalhiány látható. Nem mindegy a mérték sem, vagyis, hogy mennyire nyitottak azok a leírt betűk.


Jobbra fent kismértékben nyitott "a" betűk gazdái

elmondhatják magukról, hogy spontán, természetes mértékben nyitottak a közösségre és a jövő, akár bizonytalan dolgaira.

Ha azonban erősen nagymértékben nyitott jobbra fent az "a" betű, írójáról tudni lehet, hogy nagymértékben nyitott a közösségre. Nagy mennyiségű információt képes befogadni. Jó a kommunikációs készsége. Előfordul, hogy a feszültségét letudja vezetni azzal, hogy saját érzését, véleményét megosztja másokkal. Neki ez nem jelent gondot. Akármennyire is nyitott mindenképpen jelen van a személyiségében a közlékenység, információt ad, és fogadja is azokat. Törekszik a nyíltságra és az őszinteségre. Rendelkezik alkotóerővel, lendülettel. Akár az üzleti, politikai élet is érdekelheti. Kellő mértékű vágy a tudományos, racionális, intellektuális tevékenység felé. Az önérvényesítés fontos számára, törekszik is rá. Emberünk nyílt, önmagát vállaló. Ha szinte már túlméretezett az "a" betű nyitottsága, akkor írójának a titkainkat ne mondjuk el, mert előfordulhat, hogy kifecsegi azokat. Főleg ha az ékezetek vagy az áthúzások is hiányoznak, akkor a rábízott bizalmas információkat is elmondja másoknak. Az is elképzelhető, hogy túl hiszékeny illetővel állunk szembe, aki szó szerint veszi a másoktól hallott dolgokat. 


Jobbra középen nyitott "a" betű

Ha te így írsz, akkor kíváncsi vagy és befogadó arra is, amit itt olvashatsz. Jövőorientált, a múltat inkább magad mögött hagyod. Nyitott vagy a külvilágra, jöhet a jövő, állsz elébe, még-ha kissé bizonytalan is. A közösség fontos számodra. Férfias értékeket, erőket képviselve optimistán, megfűszerezve még egy kis akaraterővel is, haladsz az elképzeléseid megvalósítása felé. Nincs nehéz dolgod e téren, mert társ az utadon az akaraterő és a feldobottság. Jó kommunikációs készséggel rendelkezel. Ha rendszeresen nagyon erősen nyitottra sikerednek az "a" betűjeid (jobb oldalról beszélek) vélhetően baj lehet az enrgiabeosztásoddal, a dinamizmusod a haladási vágyad közben nincs figyelmed az optimális enrgiafelhasználásodra. A sikervágyad éhes ennek a "megetetése" fontos számodra. Ilyenkor nem figyelsz oda olyan apróságokra, amik az optimális létfenntartáshoz szükségesek lennének. Előfordulhat, hogy szabálykövető emberként viselkednek, miközben megtalálják a kibúvókat, azonban nem elítélendők, mert mindezt a közösségért teszik. Mint munkaerő a munkatársaktól kér segítséget, vagy figyeli, mások hogyan csinálják, e téren kevésbé önálló. Gyermekek kézírásában az ilyen jellegű nyitott "a" betű arra utal, hogy a gyermek az apától vár segítséget. 


Egy jel nem jel! Kérlek, ezt vedd figyelembe amikor elemzel valakit az itt olvasottak alapján. Mit is jelent ez pontosan? Itt megtudod: "Egy jel nem jel"